De Scharf

Een Naturistische Inspiratieplek in de Achterhoek

De Scharf is een terrein van 6,5 ha midden in de Achterhoek. Een ieder met interesse en gevoel voor een naturistische leefwijze is er van harte welkom. Om er te zijn, te wandelen op het rondwandelpad op het terrein, te mediteren, kamperen, zwemmen, sauneren, mee te doen met activiteiten die door leden en bezoekers worden georganiseerd.

De Scharf is ruim voorzien van een afwisselende begroeiing, waar een variatie aan dieren en beestjes zich toe voelt aangetrokken. Het is er ’s nachts donker en stil. Er zijn veertig kampeerplekken en moderne sanitaire voorzieningen; er is een clubhuis/sauna/ dagverblijf De Menkhorst (hoog nest); een recent vernieuwd  zwembad; een sauna, die in de zomer en winter wekelijks wordt gestookt; een kinderspeelplaats; een jeu de boule veld. De leden van Zon & Leven met huisdieren kunnen gebruik maken van drie gemarkeerde kampeerplekken (wel vooraf  reserveren). De meeste kampeerplekken beschikken over elektriciteit. In de Menkhorst is gratis WIFI

Het rondwandelpad binnen de begrenzing van het terrein nodigt uit tot een wandeling. Het Pieterpad loopt langs het terrein. Wandelaars met een tent zijn welkom om te overnachten. Het terrein de Scharf ligt in een zeer aantrekkelijk gebied. Veel ruimte en rust, afwisselend bos, heide, akkers, weilanden en houtwallen; het typische Achterhoekse coulissenlandschap. Een heerlijk gebied om te wandelen en te fietsen. Tussen veel schitterende natuurgebieden liggen talrijke bezienswaardige en historische plaatsen, zoals Vorden met zijn acht kastelen, het historische stadje Lochem, Ruurlo met de grootste doolhof van Europa, enz.

Verder zijn er de Hanzesteden Deventer, Zutphen en Doesburg. Het oude stadje Bronkhorst, de boekenstad Bredevoort en museumstad Borculo liggen in de directe omgeving. In Braamt is “Het land van Jan Klaassen” en in Dieren de “Spelerij/Uitvinderij” te vinden.

Voor bezoekers die de omgeving willen verkennen zijn er mappen met toeristische informatie, zoals wandel en fietsroutes  aanwezig.

Kamperen op De Scharf

Adres: Zelledijk 1, 7255 MR Varssel

Kampeerzaken: 06-10767923

E-mail: ons.kampeerz@zonenleven.nl

Grootte: 6,5 ha.

Geopend: 1 april tot 1 november.

Lokatie: zie Google Maps
GPS: N 52° 3’ 43.1”, E 6° 22’ 46.0”
GPS: 52.06197, 6.37944

De kampeerplaatsen zijn ruim, vlak en goed onderhouden.
Er zijn 40 zonnige en/of schaduwrijke plaatsen, alle voorzien van elektra met 4 amp. Het terrein is autoluw. Auto’s worden geparkeerd op de centrale parkeerplaats.

Kampeertarieven: zie de tarievenpagina

Op het terrein zijn:
2 toiletgebouwen, waarvan 1 met voorzieningen voor gehandicapten.
Zwembad, sauna, kinderspeelplaats, trampoline, skelters voor de kinderen, Jeu de boules baan, gemarkeerde wandelroute van 1,5 kilometer langs grens van het terrein, dagverblijf De Menkhorst met houtkachel, diepvries en koelkast, TV ruimte, draadloos internet en bibliotheek, vuurplaats.
Mogelijkheid tot huren van fietsen in de directe omgeving van het terrein.

Bereikbaarheid: Goed bereikbaar voor caravans en campers via openbare weg.  Bus/trein 6 kilometer, winkels 6 kilometer.

Toegankelijkheid:
Niet toegankelijk voor caravans en campers met dubbele as
Het terrein is geschikt voor minder validen.
Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldige NFN lidmaatschapskaart.

Als het erg druk is kan verzocht worden om voor 12.00 uur te vertrekken en na 14.00 uur te komen.
Om teleurstellingen te voorkomen, is het gewenst altijd te reserveren en zeker in het hoogseizoen.

In verband met de slechte telefonische bereikbaarheid (buitengebied) is het handig via e-mail te reserveren.

Als u op de gereserveerde aankomstdag om 19.00 uur niet aanwezig bent vervalt de reservering. Indien u wel komt, maar deze tijd niet haalt, wilt u dan bellen naar: 06-10767923